Als je van plan bent om een aanbouw toe te voegen aan je woning is het verstandig om ook een houtenskelet constructie te onderzoeken als optie. Het vraagt weinig tot geen onderhoud en met de juiste houtsoort geeft het een sterke karakter aan je woning.

Kosten van een houtskelet aanbouw

Je kunt de aanbouw zo goedkoop of duur mogelijk maken met je keuzes. Een houtskelet aanbouw is in veel gevallen interessanter dan een stenen aanbouw, omdat de fundering en de opbouwconstructie zeer licht zijn. Hieronder staan de gemiddelde prijzen bij een houtskelet aanbouw bij een breedte van 5 meter en diepte van 3 meter:

Type houtskelet aanbouw Gemiddelde kostprijs
Standaard houtskelet aanbouw Tussen 16.250 & 23.250 euro
Klassieke of moderne houtskelet aanbouw Tussen 18.250 & 25.250 euro

De prijsopbouw van een houtskelet aanbouw is gebaseerd op drie factoren:

  • Materiaalkosten 60%
  • Arbeidskosten 38%
  • Voorrijkosten 2%

Deze percentages kunnen verschillen wanneer je gaat voor maatwerk of bij specifieke wensen. Je kunt de prijs met je keuzes beinvloeden. Zo kan je keuze voor prefab circa 2.000 euro goedkoper uitvallen, dan voor maatwerk houtskelet aanbouw.

De breedte en diepte van een houtskelet aanbouw kan de prijs ook verhogen of juist verlagen. Houdt wel rekening mee met een kostprijs van 1.250 euro per halve meter aanbouwen in de diepte en 1.000 euro in de breedte.

Tips voor het besparen!

Ga voor een kwantumkorting!

Als je met meerdere mensen tegelijk beslist om een houtskelet aanbouw te zetten door een bedrijf, krijg je vaak een groepskorting tot wel 10%. Het is natuurlijk lastig om mensen te vinden die ook rond dezelfde tijd een aanbouw willen laten plaatsen, maar het is zeker de moeite waard als dat wel het geval is!

Bouw zonder vergunning!

Hoe? Gewoon door de houtenskelet aanbouw aan de achterkant van je woning te laten plaatsen. Het aanvragen en wachten op een vergunning kost soms ook tijd en geld, dus mocht je liever snel aan de sla willen, kun je meteen beginnen. Let wel op dat je aan maximale uitbouw regels hebt. Raadpleeg hiervoor de website van je gemeente.

 

Houtskeletbouw aanbouw +