Tegenwoordig wordt er veel vaker gekozen voor een glazen aanbouw. Het hebben van een glazen aanbouw heeft vele voordelen. Zo staat het mooi bij iedere woning en zorgt voor een optimaal uitzicht op de omgeving. Dankzij de glazen wordt er meer lichtinval gerealiseerd. Genoeg redenen om voor een glazen aanbouw te gaan. Maar wat kost het eigenlijk?

Kosten van een glazen aanbouw

Een glazen aanbouw is prachtig, maar niet heel goedkoop. Het is de investering waard als je bedenkt hoeveel zicht er wordt gecreerd om je omgeving te bewonderen, dan bij hout, kunststof of aluminium aanbouw. Hieronder is een tabel weergeven met de prijzen voor glazen aanbouw:

Type glazen aanbouw Gemiddelde kostprijs
Glazen aanbouw met diepte van 1 meter Gemiddeld zo’n 15.000 euro
Glazen aanbouw met diepte van 2 meter Gemiddeld zo’n 16.000 euro
Glazen aanbouw met diepte van 3 meter Gemiddeld zo’n 17.500 euro

Houdt wel rekening mee dat de bovenstaande prijzen gebaseerd zijn op gewoon hoogrendementsglas (HR). Wil je voor de optimale veiligheid en hoge isolatiewaarde gaan? Dan raden we aan om HR+++ te nemen. Let dan wel op dat er op de bovengenoemde prijzen een meerprijs zal komen. Daarnaast kan er ook een meerprijs komen wanneer de aanbouw breder dan 3 meter zal worden.

Waaruit bestaat de prijsopbouw bij glazen aanbouw?

De uiteindelijke prijs wordt berekend uit drie verschillende kosten, namelijk:

  • 65% materiaalkosten
  • 32% arbeidskosten
  • 3% voorrijkosten

De percentages kunnen verschillen wanneer je kiest voor bijvoorbeeld maatwerk. De keuzes die je maakt kunnen ook de prijs van de glazen aanbouw beinvloeden. Zo te denken aan:

Het soort glas voor de glazen aanbouw

Bij een glazen aanbouw is de keuze voor het glas doorslaggevend voor de prijsbepaling. Hieronder staan de prijzen per glassoort weergeven. Hoe meer plussen er achter HR (hoogrendementsglas) staat, hoe sterker en veiliger het glassoort is. De woningen van tegenwoordig worden gebouwd met standaard HR++ glas, dus deze standaard aanhouden wordt wel aangeraden voor je veiligheid en hoge isolatiewaarde in de aanbouw.

Type glas Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas Gemiddeld 66 euro per vierkante meter
Standaard HR glas Gemiddeld 69 euro per vierkante meter
HR+ glas Gemiddeld 74 euro per vierkante meter
HR++ glas Gemiddeld 79 euro per vierkante meter
HR+++ glas Gemiddeld 119 euro per vierkante meter

Hoe groter de aanbouw, des te hoger de prijs

De afmetingen van de glazen aanbouw is net als het glassoort van groot belang voor de prijsbepaling. Je kunt begrijpen dat hoe groter de aanbouw, des te meer werk en materiaal gebruikt dient te worden.

Zonwering wel of niet?

Het is verstandig om over een zonwering na te denken bij een glazen aanbouw. Vooral in de zomermaanden kan de temperatuur snel oplopen en zitten in zo’n ruimte zonder zonwering is niet prettig. De prijs van een zonwering hangt af van het type en het soort. De prijzen kunnen erg verschillen en liggen tussen 50 euro tot meer luxere uitvoering van 2.000 euro per zonwering. Ook hierin is het handig om een goede, functionele zonwering te kiezen.

Handige tips bij je aankoop!

Vaak denkt men goedkoper uit te zijn als je voor een ‘goedkopere’ optie te gaan. Er wordt niets voor niets gezegd ‘Goedkoop is duurkoop’ en daar staan wij ook achter. Je kunt in het begin beter iets meer investeren en nog vele jaren nagenieten van je keuze dan achteraf spijt te hebben door defecte of minder goed geisoleerde opties. Kies daarom voor optimaal isolerend glas om je energierekening laag te houden, omdat het een hoge isolatiewaarde heeft. Daarnaast voel je je veel veiliger omdat het glas zeer dik is.

Het is ook raadzaam om niet onnodig veel uit te bouwen omdat het vele hoge kosten met zich meebrengt. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, breder dan 3 meter vraagt veel meer materiaal- en arbeidskosten.

 

Glazen aanbouw +