Een aanbouw vergunning! Is dat nu wel of niet nodig? Er zijn vaak veel onduidelijkheden en vragen over. Het is echter wel belangrijk om precies te weten wat er nodig is. Het beste advies hierover krijg je natuurlijk van de gemeente zelf. Ga naar de afdeling bouwzaken bij je gemeente om te informeren welke eisen er gesteld worden aan een aanbouw en wanneer men een vergunning nodig heeft.
Wat zeggen de regels?
We kunnen een complete opsomming van de regels gaan geven. Bij sommige gemeenten wordt hiervan afgeweken. Wat echter een goede basisregel is, is de grens van 2,5 meter. Een uitbouw of aanbouw korter dan 2,5 meter heeft geen aanbouw vergunning nodig. Hierbinnen is er dus enige vrijheid om geen vergunning aan te hoeven vragen. Het is wel belangrijk om een melding te maken bij de gemeente dat je een uitbouw gaat maken. Daar houdt het echter op. Er zijn geen lange processen nodig om de woonkamer of de keuken wat langer te maken.
Een goede en mooie aanbouw!
Natuurlijk gaat het uiteindelijk om een mooie aanbouw. Als dit in de eerste instantie echter een uitbouw van 3 meter zou zijn, dan kun je overwegen om de aanbouw iets korter te maken. Simpelweg om kosten te besparen en ook om het hele proces om de aanbouw af te maken te versnellen.
Wat kost een aanbouw?
Er zijn vele soorten aanbouwen waar je voor kunt kiezen. Ook de wensen van de afwerking zijn natuurlijk van groot belang om de kosten van een aanbouw te kunnen bepalen. Niet alleen de kosten van de materialen, maar ook de kosten van bijvoorbeeld wel of geen bouwvergunning zijn dan bepalend voor de kosten. Het beste is om voor jouw aanbouw een offerte op te vragen. En beslis daarna wat voor jou goed is. Ga naar pagina vrijblijvend advies.
Bekijk deze aanbouw pagina’s:
> Aanbouw
> Garantieregeling
> Kosten
> Mogelijkheden
> Bouwtekening
> Advies