Als je een aanbouw wilt laten maken dan is het natuurlijk goed om de prijzen te kennen. Graag bespreken we de punten welke de totale kosten bepalen. De aanbouw kosten zijn vaak uiteindelijk de belangrijkste reden om wel of niet voor een aanbouw te kiezen. Laten we dit punt daarom wat beter gaan bekijken.

Waaruit bestaan de kosten?

De kosten bestaan uit een aantal onderdelen. Graag maken we hiervoor een opsomming om snel een goed beeld te krijgen:

  • De loonkosten van de aannemer
  • De kosten van de materialen voor de aanbouw
  • De kosten van een bouwvergunning (of de meldplicht)
  • De kosten voor het afvoeren van het bouw puin
  • Onverwachte kosten

Waar zou je op kunnen besparen bij het laten maken van een aanbouw?

Het is natuurlijk goed om de kosten te beperken door te kiezen voor minder goede kwaliteit bouwmaterialen. Dit klinkt misschien niet verstandig, maar je hoeft natuurlijk ook niet voor de meest exclusieve materialen te gaan kiezen.

Ook is het mogelijk om te gaan besparen op de loonkosten van de aannemer. Je kunt bijvoorbeeld de aannemer gaan ondersteunen of helpen. Of misschien kun je zelf wel het werk doen wat de aannemer zou doen.

Een mooie uitbouw!

Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat je ook kunt genieten van je nieuwe uitbouw. Je kunt gaan besparen op de kosten van specifieke onderdelen. Het is echter wel belangrijk om uiteindelijk ook te genieten van de uitbouw. Als je bijvoorbeeld gaat besparen op de loonkosten en de uitbouw zelf gaat maken dan kan het zijn dat de afwerking de ervaring van een vakman mist. Als je ook weet dat een uitbouw een waardevermeerdering is van je huis dan is het natuurlijk niet nodig om overal op te gaan besparen.

Wat kost een aanbouw?

Er zijn vele soorten aanbouwen waar je voor kunt kiezen. Ook de wensen van de afwerking zijn natuurlijk van groot belang om de kosten van een aanbouw te kunnen bepalen. Niet alleen de kosten van de materialen, maar ook de kosten van bijvoorbeeld wel of geen bouwvergunning zijn dan bepalend voor de kosten. Het beste is om voor jouw aanbouw een offerte op te vragen. En beslis daarna wat voor jou goed is. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook:

> Aanbouw
> Garantieregeling
> Mogelijkheden
> Vergunning
> Bouwtekening
> Offertes